• Sierbestrating

Kwaliteit & vakmanschap

Ervaring sinds 1988

Deskundig personeel

Uitstekende portfolio

Persoonlijk contact

Eigen ontwerpafdeling

Aanleg in eigen beheer

Particulieren en bedrijven

De sierbestrating is een belangrijke en vaak met meest kostbare onderdeel van uw tuin. Onder sierbestrating verstaan wij niet alleen het terras maar ook de tuinpaden en een eventuele oprit.
Sierbestrating kan worden ingedeeld in de volgende hoofdgroepen.
•        Halfverharding zoals grind, split en Gravier D’Or,
•        Beton zoals betontegels en –klinkers,
•        Gebakken, zoals klinkers en plavuizen,
•        Natuursteen, van zandstenen tegels tot granieten tegels en klinkers,
•        Keramisch, zoals keramische tegels en plavuizen.
Iedere groep heeft zo zijn voor en tegens en beperkingen wij informeren u daar graag over.

Welke sierbestrating u ook kiest voor elke sierbestrating is de ondergrond het meest belangrijke. Het opbouwen van de ondergrond en het leggen met of zonder voeg vergt vakmanschap. Ook het legpatroon tekenen wij graag in bij het tuinontwerp zodat u weet hoe de sierbestrating gelegd gaat worden bij de tuinaanleg.

Ondergrond

Als een huis is gezet op een slechte fundering gaat het spoedig verzakken en zal het huis te zijner tijd instorten. Zo is het ook met sierbestrating een goed fundament is essentieel bij genieten of irriteren. Dick de Jong hoveniers adviseert u in de mogelijkheden die er allemaal zijn. Dit kan zijn het toepassen van een speciale ondergrond versteviger. Laagsgewijs verdichten van het zandbed. Zandbed op puinlaag of niet. Wel of niet straten op brekerzand. Geen gronddoek toepassen bij grindpaden, geen cement mengen door het zandbed en nog veel meer aandachtspunten die wij graag met u doornemen.

Afwerking

Het al dan niet voegen van de sierbestrating opdat u geen last meer heeft van onkruidgroei in de voegen en/of mieren die constant het zand omhoog werken om ruimte te maken voor hun woonruimte.
Ook de randafwerking is bij sierbestrating van groot belang. Wilt u de opsluitbanden wel of niet in het zicht? De aanlegdiepte van de opsluitband en de wijze van verwerken zijn van belang voor een duurzame sierbestrating. Want de opsluitband voor een terras behoeft niet zo zwaar te zijn als die van een oprit waarop autoverkeer zal plaatsvinden. De opsluitband kan gezet worden op een puinlaag of gewoon in het zand. De randen van de sierbestrating kunnen worden geknipt of met een diamantzaag op maat worden gezaagd, dit maakt veel verschil in de uiteindelijke beleving van de sierbestrating.
Ook het aftrillen van de bestrating met de juiste trilplaat al dan niet met rubbermat om beschadiging van uw bestrating te voorkomen.

Afwatering

Voor alle bestrating geldt ook dat deze dient af te wateren. Hiervoor kan Dick de Jong hoveniers u verschillende oplossingen aandragen, van lijnafwatering tot kolkafwatering.

Garantie

Dick de Jong hoveniers garandeert dat als wij uw bestrating op de juiste wijze aanbrengen waardoor u jaren lang kunt genieten van uw sierbestrating.

Onderhoud

Goed gelegde sierbestrating vergt minimaal onderhoud. Ook de soort bestrating maakt veel, heel veel uit bij het lateretuinonderhoud. Het wel of niet groen worden van de bestrating en het aanhechten of juist afstoten van vuil zijn grote verschillen in sierbestrating. Ook zijn er verschillende onderhoudsproducten op de markt waarover wij u graag informeren. Elke maand verschillende onderhoudstips voor uw tuin ontvangen? Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Regelmatig en optimaal geïnformeerd worden?

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste bestratingen, aanbiedingen en tuinonderhoudtips? Wij geven een maandelijks nieuwsbrief uit over tuinontwerp, aanleg- en onderhoudstips voor uw tuin.